O nama

Pokret Imaginarijum okuplja tragaoce za živim vidicima: mislima, osećanjima, iskustvima.

Tragamo za neobičnim u svetu običnog, za pitanjem u svetu odgovora, džepom tišine u pometnji i automatizaciji, za jednostavnošću u svetu izobilja, za snom u praktičnoj realnosti, i borimo se za misao: autentičnu i živu.

Pozorište, film i fotografiju koristimo kao alibi za stvaranje iskustava koja se u suprotnom veoma retko događaju u svakodnevnom životu, i koja nam pomažu da odstupimo od onoga što mislimo da znamo, i započnemo putovanje.

Postoje 3 glavna polja delovanja: TeatarPoezija (pozorište), DreamCatcher (film i fotografija), Under Construction (program ličnog razvoja).

Aktivnosti koje negujemo kroz sva polja su istraživanje, stvaralaštvo, kursevi i škole kao deo grupnog ili individualnog procesa rada, predavanja, organizovanje različitih kulturnih događaja. I doživotno učenje.

Kroz aktivan rad pridružujemo se ideji da uz pomoć umetnosti istražujemo svet u nama i oko nas, da otkrića i zapitanosti učinimo vidljivim kroz ličan, autentičan i neophodan izraz.

Tromesečna radionica – Pozorište kao umetnost susreta

“Pravi poziv za svakog čoveka je samo jedan: pronaći put do samog sebe”
H. Hese

 

Na tromesečnu pozorišnu radionicu „Pozorište kao umetnost susreta“ pozvani su svi koji žele da kroz ozbiljnu igru u pozorištu istraže sopstvene potencijale, prodube percepciju, osnaže poetičnost i slobodu misli i akcije, rade na kreativnosti, senzibilnosti, oslobađanju od stida i straha, poverenju u sebe i druge.

Poseban akcenat će se staviti na pitanje identiteta i mogućnosti kreiranja ličnog životnog puta.

Rad će se odvijati jednom nedeljno u Beogradu u trajanju od 2 sata, u periodu od februara do juna 2019. godine, i rezultirati kreiranjem pozorišne predstave.

Na radionici će učestvovati odabrana grupa od maksimalno 15 učesnika,uzrasta između 16 i 26 godina, čiju će jednu polovinu predstavljati mladi bez roditeljskog staranja, drugu mladi iz opšte populacije.

Učešće na radionici je besplatno. Broj mesta je ograničen.

Popuniti prijavu najkasnije do 10. Februara 2019.

Prijava

 

Dodatne informacije

info@imaginarijum.org

062/300180

060/350 5112